Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 8 maj 2015

Efter fem sockenråd - dags för nästa steg!

I förrgår hölls det sista sockenrådet i denna vända. I regi av den tillfälliga fullmäktigeberedningens för Landsbygdsutvecling på Norra Öland. Vilket långt och besvärligt namn förresten, perfekt för tungvrickningsprov! 
Det blev Alböke och Löt - dom båda sydligaste av dom sju nordligaste socknarna på Öland -  som fick avsluta. Här är några bilder från Lötgården där det hela gick av stapeln:















Dom här båda tvillingtjejerna var väl inte fullt lika intresserade som övriga deltagare i Lötgården utan var istället djupt försjunkna i sina "plattor" och längtade nog hem till Borgholm. 
Nu återstår det bara för deras pappa till  (som är kommunalråd och sammankallande i beredningsgruppen) och vi övriga i gruppen att tillsammans göra det bästa möjliga av det som kommit fram under fem givande sockenråd i olika socknar på norra Öland. Vi ska träffas tisdag om nio dagar för en första utvärdering och sen gäller det för oss att bli konstruktiva. Det är en stor uppgift som vi har tagit på oss - att försöka vända befolkningsutvecklingen på norra Öland och det kan vi bara göra tillsammans! 
Foto: Per Lublin
Vill du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar