Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 24 maj 2015

Folkfest i staden

Gårdagen blev något av en folkfest i Borgholm med ett myller av människor och det mesta som rullar på hjul och har några år på nacken, alltifrån mjölkbilar och traktorer till femtiotalsmopeder, välputsade motorcyklar och "amerikanare" av alla de slag: 
Med gräsklippare på taket och musik i högtalarna
Kommunens nya transportabla scen kom väl till användning på torget och Uffe Olsson höll igång med mikrofon hela dagen: 
Väl till användning
Höll igång hela dagen

















Glada pristagare
Dagen avslutades med så kallad "cruising" (uttalas "krosing"), d v s rundkörning med mer eller mindre vällastade bilar, huvudsakligen modell större och vissa gator blev en enda lång stillastående bilkö. Men då kunde man ju beskåda vrålåken desto bättre! 
Ingen risk för hastighetsöverträdelser: Bilkö på Badhusgatan
Road Rebels Öland stod som ansvariga för "krosingen" som pågick större delen av kvällen och avslutades med efterfest i Algutsrum. 
Foto: Per Lublin
Vill du kommentera, klicka här

1 kommentar:

  1. Hej!
    Såg Du eller kan ordna fram en bild på den fantastiska "ryska" stridsvagnen, vilande på fyra skate board-hjul i varje hörn och pigga barnben som dold framdriving.

    SvaraRadera