Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 7 maj 2016

Borgholm kan!

Var på invigning igår av nya fräscha baren på Borgholm Kök & Bar vid Torget i Borgholm med utökad uteservering med vita dukar på borden. Trevligt och mysigt i strålande fint väder. Bandklippningen sköttes utmärkt av krögarparet Eva Nilsson och Bo Lundqvist och någon landshövding behövde inte tillkallas.
Får önska paret lycka till med denna välkomna satsning som gör stadens torg mer attraktivt utan att det kostat kommunmedborgarna så mycket som ett öre!
Pinsamt att det har beslutats* av kommunstyrelsen att den här delen av torget (den norra) nu ska bli en byggarbetsplats för att förses med några "konstnärliga" stora förtorkade hundskitar som "prydnad"! Dessutom till en kostnad av en och en halv miljon kronor! Hoppas verkligen att det inte blir av!
För fantastisk sång svarade Jeanette Scnnelzer, kompad av maken Jan Nilsson (tillika bror till Eva). Som ju är bosatta här i staden!
Borgholm kan sannerligen om ni inte visste det förut! 
Vår tvåhundraårsjubilerande stad behöver faktiskt inte fira med att dra hit en massa artister utifrån! 
                                           
*) Fotnot: Har överklagat beslutet eftersom jag tycker att hur det ska se ut på Borgholms torg inte är en sak som bara angår några politiker och kommunanställda arkitekter utan är en sak där stadens invånare ska få säga sitt innan det fattas beslut!
Plats för kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar