Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 10 maj 2016

Landshövding i blåsväder

Landshövding Stefan Carlsson i Kalmar - som efter sin pensionering då han flyttar ut från sin bostad i länsresidenset tänker permanentbosätta sig i fritidshuset i Djupvik och bli ölänning - har hamnat i blåsväder sedan han ertappats med att i stor omfattning använda Länsstyrelsens kreditkort för att betala privata taxiresor och restaurangbesök m m (som han i efterhand drar av från sin lön). Vilket hur som helst enligt reglerna inte är tillåtet annat än i speciella undantagsfall. 
Dessutom är han slarvig med kvitton, vilket i sig är mänskligt. Men han är inte särskilt smart när det gäller att uttala sig inför media, när han intervjuad i Kalmarradion slänger ur sig något om att han har viktigare saker att ägna sig åt än att hålla reda på kvitton.
Klicka HÄR och tryck sen på pilen vid Lyssna så kan du höra hur det lät i P4 Kalmars nyheter i morse när landshövdingen skulle förklara sig!
Det är kanske inte helt osannolikt att Stefan Carlsson får bli ölänning långt tidigare än han tänkt sig.
Plats för kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar