Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 16 maj 2016

Det rullar på för landshövding Stefan Carlsson

Man kan väl säga att det rullar på för landshövding Stefan Carlsson. 
Landshövding i blåsväder fick bli min rubrik på ett inlägg i tisdag med anledning av ett inslag i radio P4 Kalmar samma morgon som handlade om landshövdingens privata bruk av sitt tjänstekreditkort hos Länsstyrelsen och om hans syn på kvitton. 
I onsdags figurerade landshövdingen åter i Kalmarradion och nu handlade det om att Landshövdingen bjöd frun på vin för skattepengar (vill du höra radiointervjun, där han får förklara sitt användande av länsstyrelsens pengar både på Ekerum och på ett lyxhotell i Stockholm kan du klicka på rubriken här intill och sedan på pilsymbolen vid Lyssna). Samma dag hamnade han också i kvällstidningen Expressen under rubriken Landshövding köpte vin och sprit för skattepengar Där frågade man sig också hur länsstyrelsen kunde få parkeringsräkning för hans privita bil i Stockholm samtidigt som man hade fått betala för hans flygresa till Stockholm och tillbaka till Kalmar.
Och Aftonbladet hakade på med Köpte sprit och åkte taxi - för skattepengar! 
I torsdags fortsatte kalmarradion med Regeringen stoppade landshövdingens sidouppdrag och Expressen med Landshövdingen stoppas av regeringen. Nu handlade det om privata extraknäck i olika styrelser som ger honom cirka 50.000:- per månaden utöver hans landshövdingelön på 90.000:- och dessutom anses kunna leda till jävssituationer, t ex när han sitter i styrelsen för byggbolag i Stockholm som vill bygga i Kalmar. 
Du kan läsa inslagen om du klickar på dom blå rubrikerna.
Som sagt, det verkar rulla på.
Hur ska det sluta? 
Plats för kommentarer

1 kommentar:

  1. Det finns ingen hugad journalist som vill kolla det lämpliga i att länsstyrelsens högste chef sponsrar ett enskilt intresse (norrköpingsbolaget Ekerum Golf & Resort AB) med länsstyrelsens pengar, SAMTIDIGT som länsstyrelsen skall fatta beslut om överklaganden gällande EGR AB:s exploateringsplaner? Det finns ju inget giltigt skäl till att länsstyrelsen skall betala lyxövernattning för chefen med fru när de är 20 minuter hemifrån!

    Försvann kvittona, precis som när Borgholmspolitikerna åkte till Holiday Clubs Åreanläggning i samband med EGR:s exploatering?

    Och kan någon journalist kolla upp lämpligheten i att landshövdingen förra året åkte till Ekerum för att offentligen "inviga" (sic!) just den exploatering som länsstyrelsen höll på att granska överklaganden för? För att inte tala om att landshövdingen då även talade sig varm för att svenskarnas och ölänningarnas kulturarv skulle föras till Ekerum för att i form av ett privat museum öka kundunderlaget för EGR:s turismanläggning?

    Det behöver väl knappast nämnas att länsstyrelsen fattade beslut till EGR:s fördel, i strid mot vad länsstyrelsens egna experter och tjänstemän förordade.

    SvaraRadera