Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 3 maj 2016

Varför inga fler politiker vid information som inte är förenat med särskilda arvoden?

Johnny Mostacero
gav inget politikerarvode
Var idag - liksom hela övriga kommunstyrelsen - inbjuden en stund vid lunchtid till IOGT i Borgholm. Dit IOGT-NTO:s nye förbundsordförande Johnny Mostacero kommit långväga resande för att bjuda på information om sådant som egentligen berör alla. Faktiskt värdefulla kunskaper. 
Endast två av kommunstyrelsens elva ledamöter behagade dyka upp. Förutom jag själv var det Inger Sundbom (s). Varför inga fler? Förmodligen för att besöket hos IOGT inte var förenat med något arvode.   
Samma var det igår kväll vid ett möte i Folkets hus i Borgholm om integration, en fråga som politiker gärna pratar så vitt och brett om. Hela kommunstyrelsen var inbjuden. Bara en av dom elva - förutom jag själv - kom dit. Inte heller där utgick något politikerarvode för att vara med. I övrigt var det ganska många som inte var politiker som hade kommit dit av eget intresse.   
Det verkar vara så att våra politiker är ganska angelägna om att få information av vad slags det vara månde om det är förenat med särskilda arvoden, gratis hotellövernattningar i Stockholm, betalda resor och traktamenten och lite tid att roa sig i huvudstaden. Information här hemma utan särskilt arvode är tydligen inte lika intressant.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar