November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 31 maj 2016

Ett något annorlunda dop på södra Öland

Var i söndags med om ett något annorlunda dop. Ingen lillprins men väl en lillhingst var det som skulle döpas och jag var faktiskt den som fick äran att namnge den lille. Namnet skulle börja på G, precis som namnet på hans mor, ett islandssto. Det fick bli Grettir efter den namnkunnige isländske stridisen med samma namn som var i farten för omkring tusen år sedan och med många mannadråp på nacken tillbringade sina sista år som fredlös och isolerad på klippön Drangey i Skagafjorden på norra Island. Inte långt från den bygd där det lilla hingstfölet haft sin härstamning.  
Drangey
Dopet ägde rum på häst- och fårbonden Johan Larssens gård i Mysinge på södra Öland, ett mysigt ställe där spirandet i övrigt firades med grillat lamm och annat gott och dit man gärna återvänder. 
Dopvattnet var öländskt och hämtades från platsen. Kan tilläggas att det hanterades varsamt.

Grettir döps under viss protest.
Dopförrättaren Johan Larssen t.h
.
Öländskt dopvattenBör nog även tilläggas att Svenska kyrkan ej var inblandad.
Plats för kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar