Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 6 maj 2016

Den tidiga försommarens färger

Det är värt att passa på och njuta av allt vackert som nu finns ute i den öländska naturen. Men också i vår borgholmska stadsmiljö, där trädgårdarna nu prunkar i den tidiga försommarens färger. 
På innergården till Vita Huset - där jag residerar - blommar det nu som vackrast. 
Gårdsfägring hos Vita Huset
Och på innergården till grannfastigheten* (med Galleri Svalan och gamla Borgholmsbiografen) blommar just nu magnolian som bäst - precis en månad senare än i Prag.  
Under blommande magnoliaträd på Svalans innergård
Under förra decenniet hölls en årlig magnoliafest här när trädet blommade med mat och dryck och musikunderhållning. Det var på den tiden som vi hade Borgholms Musik- och Teaterförening - salig i åminnelse - som höll i trådarna.
Foto: Per Lublin
*) Fotnot: Allmänheten har denna vecka (t o m söndag eftermiddag) fritt tillträde till den vackert stenlagda gården och kan njuta av det blommande magnoliaträdet därinne p g a av pågående konstutställning i det f d välbevarade gamla stallet inne på gården (nu förvandlat till konstnärinnan Anna Herzberg Holgerssons ateljé). Ingången till gården är från Västra kyrkogatan.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar