Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 22 maj 2016

Viktigare för oss

Medan insändare med avgångskrav och att landshövding Stefan Carlson borde få sparken har börjat dyka upp i länsmedia, så har landshövdingen ägnat sig åt viktigare saker, nämligen den öländska vattenfrågan. 
Ty för oss på Öland är den frågan sannerligen viktigare än landshövdingens gamla krognotor och hotellräkningar (med eller utan fru). Landshövdingen verkar ju vara på det klara med att vattenförsörjningen för Öland måste anses vara en statlig angelägenhet av högsta riksintresse och ingenting som ska lastas över på kommunerna att lösa. 
Staten ska naturligtvis betala för att svenska medborgare varje sommar kommer i stora mängder till Öland för att semestra och storkonsumerar vårt vatten och för att dom ska kunna göra det i fortsättningen. Det säger sig själv att detta inte kan vara gratis och därför måste nu staten ta sitt ansvar! 
Så det är bara bra om vår energiske landshövding nu koncentrerar sin energi på denna fråga.
Men som man kan läsa i spalterna att han fortfarande åker runt och inviger, så kunde han ju ägna åtminstone den tiden åt att rota lite i byrålådan istället och få ordning på kvitton och annat sånt. Om man nu får ge ett gott råd! 
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar