Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 11 maj 2016

Helt fel köra igång med eländet på stadens torg innan förvaltningsrätten hunnit pröva saken!

Helt fel är det   däremot att man kör igång och bygger "hundlortsutsmyckningsvarianten" på stadens torg för 1,5 miljoner kronor innan förvaltningsrätten har hunnit pröva saken. Tänk om förvaltningsrätten river upp kommunstyrelsebeslutet och saken måste avgöras i kommunfullmäktige istället och kommunfullmäktige kanske inte alls vill ha några fåniga stora hundlortar på torget utan hellre någon form av vattenspel?
Då blir ju allt arbete som hunnit göras under tiden helt meningslöst och torget måste göras om en gång till och sådant kostar pengar, väldigt onödiga pengar! Och vad ska man då göra med de kostsamma konstnärligt utformade stora hundlortarna som då kommit på plats? Ställa den i något förråd? För att sälja dem är nog inte så lätt, för ingen lär väl vilja ha dem. 
Låt skulptören inne i Kalmar få behålla sina hundlortar tills vidare!
Det borde finnas någon hos Borgholms kommun som har vettet och förmågan att slå till bromsklossen och avvakta så länge med att sätta igång något på torget. 
Plats för kommentarer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar