Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 13 september 2013

Du som ändå missade ... Här kan Du se hela serien!


Du som trots allt missade igår att se sista delen av TV-programmet Sveriges bästa äldreboende, här kan Du få länkar att se både den och de tre tidigare delarna. Det är bara att klicka på det som Du vill se:

   
Del I (sänt den 22 augusti): Vad kostar en klapp på kinden? 
Del II (sänt den 29 augusti): Livsfarliga receptfria läkemedel 
Del III (sänt den 5 september): Ska inte dom som byggde vårt samhälle få god mat på sin ålders höst? 
Del IV (sänt den 12 september): Har dom lyckats? 
Ett ordinärt svenskt äldreboende, Smedsberget i Lycksele, skulle med hjälp av experterna Yngve Gustafsson och Jane Lindell Ljunggren på endast fyra månader och utan extra budget förvandlas till Sveriges bästa. Hur skulle det gå till och skulle det lyckas? 
Mycket som gjordes i programserien går att göra för de äldre även på våra egna äldreboenden här i Borgholms kommun, men likväl måste budgeten för äldreomsorgen stärkas så att personalen får acceptabla anställningsförhållanden och kan göra det som förväntas. Inte minst att det finns tillräckligt med personal. 
Igår följdes programmet upp av en timslång TV-debatt med Sverker Olofsson och inbjudna gäster och en halvtimmeslång avslutande debatt som bara gick på webben.
Men vi ska inte låta det stanna med det!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar