Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 7 september 2013

Kan man i Lycksele så kan man hos oss!


I förrgår kväll såg jag ett TV-program som var ganska fascinerande och handlade om "Sveriges bästa äldreboende". D v s under programseriens gång (4 delar) är det meningen att ett ganska ordinärt svenskt äldreboeende ska ha förvandlats till - just det - Sveriges bästa äldreboende!
Det utvalda äldreboendet hette Smedsberget och finns i Lycksele kommun, en kommun som nog är ganska jämförbar med Borgholms när det gäller befolkningsutveckling i stort.
I torsdags var det tredje delen och TV-kocken Leif Mannerström konstaterade vid sittande bord i matsalen att maten kunde dömas ut. Den maträtt som stod på menyn smakade inte alls som den skulle och Mannerströms 93-åriga bordsdam gick därifrån fortfarande hungrig eftersom det som serverades inte gick att äta upp. Det framkom att detta var det vanliga förhållandet beträffamde maten på Hemberget.
Därefter besökte Mannerström det centralkök där maten lagades och inspirerade personalen hur man för samma penning kunde laga både godare och näringsriktigare mat till de äldre.
På Smedsberget blev det sedan tjusigt dukat och när maten kom aptitligt serverad med vin därtill blev det festligt värre bland gamla . De fick känna att de var värda något!
Något som politikerna borde prioritera i många kommuner, så även i vår!
Vill Du också se programmet, klicka här!
Nästa - och det sista -  avsnittet i TV-serien kommer på torsdag den 12 september kl. 20.00 i "ettan". Då tittar vi!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar