Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 10 september 2013

Efter norska regeringsskiftet: Om ett år ska vi få chansen att byta ut hela klabbet bland Borgholms kommuns styrande!


Det har nog inte undgått särskilt många att igår var det val i Norge. Valresultatet var väntat. Statsminister Jens Stoltenberg får avgå och Höyres Erna Solberg får ta vid med stöd av Fremskrittspartiets Siv Jensen (som väntas ingå i den nya regeringen).
  
Nu reser sig naturligtvis tuppkammen på borgholmsmoderaternas Eddie Forsman och hans partikamrater Marcel van Luijn och Kjell Wilhelm Ericson kanske vädrar morgonluft.
 
Men de inbördes käbblande moderaterna i Borgholm är inte riktigt likvärdiga med norska Höyre, som gått starkt fram som ett alternativ till den sittande regeringen. I Borgholm har däremot moderaterna - tillsammans med socialdemoktraterna - ingått i den sittande regeringen* (bestående av c + m + s plus några småpartier) och är sannerligen inget alternativ för de många medborgare som börjat tröttna på styret.
 
Gårdagens val i Norge var ett val till Stortinget (som deras Riksdag kallas). Om två år norrmännen till val igen, den gången för att välja vilka som ska styra i deras respektive kommuner.
 
Vi behöver lyckligtvis inte vänta i ytterligare två år på att få göra detsamma här, det får vi göra redan nästa år! Som väl är! Förhoppningsvis kan vid då byta bort hela klabbet mot kandidater som har mer demokratiskt sinnelag och inte sätter sig över medborgarna när dom väl har blivit valda!
 
*) Fotnot: Det är kommunstyrelsen som utgör kommunens regering med sitt arbetsutskott - bestående av Lisbeth Lögnartsson (c), Eddie Forsman (m) och Ilko Corkovic (s) - som sin innersta krets.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar