Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 5 september 2013

Politikerna bär skulden för vårdskandalerna, tycker Stina-Clara


Så lite eftermiddagsfunderingar med anledning av en intervjuartikel - i dagens nummer av Barometern - med Stina-Clara Hjulström, ordförande i Demensförbundet, bosatt i Löt på Öland och sedan många år arbetspendlande till den svenska huvudstaden.
Stina-Clara har i helgen genomfört den 25:e klockargårdskonferensen. Som vanligt på Strand, något som genom åren har satt Borgholm på kartan i vårdsammanhang.
Stina-Clara anser att huvudorsaken till dom vårdskandaler som gång efter annan dyker upp är politisk:
- Man skär i kostnaderna, vilket betyder lägre personaltäthet, säger hon i intervjun.
 
Hon menar att det handlar om prioriteringar. Om politiker som prioriterar t ex rondeller och cykelvägar istället för personal inom äldreomsorgen.
  
Särskilt illa ute - där bemanningen sällan täcker behovet - är demensvården, samtidigt som den utgör en allt tyngre del av äldreomsorgen.
Trots sina 73 år tänker Stina-Clara fortsätta att kämpa för bättre bemanning inom demensvården.  
Fantastiskt att ha en sådan kompetent och stridbar eldsjäl boende inom Borgholms kommun. Kommunens folkvalda borde lyssna mer på henne än på vår misslyckade och felprioriterande kommunledning.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar