Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 14 september 2013

STARTSKOTTET


Om jämnt ett år – söndag den 14 september 2014 – ska väljarna i val få ta ställning till Borgholms kommuns framtid. Ska allt i kommunen även fortsättningsvis ligga i händerna på inkrökta politiker som inte förmår att lyssna på medborgarna, politiker som alltid tror att dom själva vet bäst, politiker som låter prestigen gå före det sunda förnuftet? 
Eller ska medborgarna få mer att säga till om? 
Ölandspartiet står för just det sistnämnda, en demokrati som är just vad ordet betyder: Folkstyre! Där den vanlige medborgaren inte är förringad till en skattebetalande ”kund” som av kommunala ”besparingsskäl” måste finna sig i försämrad service, utan en demokrati där varje medborgare hela tiden kan vara med och påverka dom viktiga besluten. En demokrati där medborgarna blir lyssnade på och deras mening respekterad! En demokrati där lokalsamhällets röster inte blir överkörda av en prestigebunden kommunledning! 
Ölandspartiet behöver inför valet modiga personer som står upp för just detta. Är Du som läser dessa rader en sådan person eller vet Du någon som annan som Du tror är det? Vill Du vara med på ett hörn och bidra till en bättre kommun? Hör av Dig till mig! Skicka ett mejl till per.lublin@gmail.com eller ring på tel. 0708 - 20 86 28.
Tillsammans ska vi sedan utforma ett bra program som Ölandspartiet kan gå till val på, få väljarnas stöd för och få chans att genomföra!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar