Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 4 september 2013

Erkänner att jag har lurats!


Vad är det som pågår egentligen? 
Här har man kunnat se på TV i direktsändning under förmiddagen hur president Barack Obama har stigit av sitt flygplan på Arlanda och där skakat han med bl a fru centerledaren Annie Lööf och herr utrikesmnistern Carl Bildt och åkt vidare i bilkortege in till ett avspärrat Stockholm för att träffa herr statsministern Fredrik Reinfeldt m fl!  
Samtidigt som jag på min blogg denna morgon har påstått att herr presidenten istället skulle landa på Kalmar-Öland Airport nu på förmiddagen och tillbringa större delen av dagen i frånskilda fru kommunal-orådskan Lisbeth Lögnartssons sällskap! Vad menar jag med det? Det hela är ju uppenbart ren osanning från min sida! Vet jag inte skäms?
 
Förlåt om jag lurat någon, och ett år för tidigt till och med! För vid den här årstiden i september månad vart fjärde år brukar i stort sett alla politiker luras. Då har dom legat i träning under nästan ett helt år och så kommer dom med sina fantastiska bluffar: Dom lovar att någon mer skola ska minsann inte läggas ner i kommunen, dom lovar alla äldre bättre omsorg på äldreboendena, dom lovar att företagsklimatet i kommunen strax ska bli bättre, dom lovar att dom ska bli bättra på att lyssna på sina kommuninnevånare, att människor ska få en tryggare vardag, att infrastrukturen ska bli bättre och att fler människor ska flytta in och vilja bo i kommunen och jag vet inte vad. Ingenting av detta innehåller mer sanning än min lilla skröna om Barack Obamas besök i Borgholm. 
Politikerna är också väl medvetna om att allt dom lovar bara är bluff och kan glömmas bort efter valdagen. Då kan dom i smyg räcka lång näsa åt sina väljare och tänka att väljarna kommer att få tji ganska snart!
 
Med detta erkännande av min bluff här idag kan det väl ändå medges att det är bättre att jag körde en bluff nu i september i år och istället till skillnad från flertalet politiker - håller mig till sanningen - inför valet nästa år i september!
 
Eller hur?!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar