Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 17 november 2015

Att vända utvecklingen på norra Öland - nu godkänt för verkstad på bred front. Klockan är fem i tolv!

Viktigaste beslutet på kommunfullmäktigemötet igår kväll var att åtgärdspaketet för att vända utvecklingen på norra Öland - framarbetat gemensamt av en grupp politiker med deltagande från samtliga partier tillsammans med engagerade medborgare från de olika socknarna - blev godkänt med uppdrag till kommunstyrelsen att se till att det nu blir verkstad på bred front. Paketet godkändes i sin helhet när det gällde alla föreslagna åtgärder. 
Dock inte utan gnäll och gny från ständige felfinnaren Marcel van Luijn (m) och Stig Bertilsson (c), som kallade åtgärdspaketet "snömos" och beredningsgruppen - däri inräknandes hans eget partis representant Mats Karlsson (58) med ersättare Eva Wahlgren (54) - för "gubbgänget". Hade Stig (62) fått representera centern istället för Mats hade medelåldern i "gänget" stigit ytterligare.
Vad Marcel och Stig lyckades med var att få bort att åtgärderna skulle inarbetas i kommande budgetar, så nu får det bli ett och annat separatäskande istället. Allt för att krångla till det enligt dom båda herrarnas önskemål.
Nu blir det dock hur som helst för kommunstyrelsen att sjösätta paketet i sin helhet - punkt för punkt - och fixa finansiering där så behövs - och detta snarast inom innevarande mandatperiod. Klockan är fem i tolv!
Kommentarer 

3 kommentarer:

  1. Mitt yrkande att få bort sisat att-satsen fick bifall även av "majoriteten". Gnäll istället på S och FÖ för att de tyckte som jag, nämligen att man inte kan bestämma att genomföra åtgärder utan någon som helst idé om kostnaderna.

    SvaraRadera
  2. Jag behöver inte gnälla, det räcker med att du, Marcel, gör det. Du gnäller ju över i stort sett allt bara för gnällandets skull. Tur att inte alla dina partikamrater är likadana!

    SvaraRadera
  3. Som gruppledare för Moderaterna i Borghoms kommun representerar jag partiet och framför jag synpunkter som är förankrade i partigruppen. Pratar du hellre med mina partikamrater får du gärna göra det, men det ändrar ju inte partiets ställningstagande.

    SvaraRadera