Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 10 november 2015

Mårtens afton helt utan gås - men visst har man det bra!

Att få vara pensionär är naturligtvis en gåva, i synnerhet om man är frisk och får ha skallen i behåll. Att bara få en summa pengar så där varje månad känns varje gång lite som att ha vunnit på lotteriet. Nu är det ju ingen miljonvinst det handlar om utan snarare någon slags minimipension, men ändå! Visst är det fantastiskt! Tänkt att dessutom ha fått växa upp i ett land med fred och frihet och inte i något krigshärjat Långtbortistan och lyckats komma hit med gummibåt över Medelhavet och fotvandring genom ett tämligen tillstängt Europa! 
Ändå kan man sitta och irritera sig över att pensionen är slut alldeles för tidigt. Mårtens afton och allt, men ikväll blir det inte ens minsta lilla bit gåsstek och inte heller någon tallrik svartsoppa. Pensionen dröjer ännu en vecka, så istället blir det isterband, stekt broccoli och ett par stekta ägg med riven ost. Inte riktigt detsamma, men...
Visst har man det bra! 
Kommentarer

1 kommentar:

  1. Hej Per vist är det väl bra att få komma hit från krig ock lidande. Men när dom kommer hit så vägrar dom att gå ur bussen för att staden passar inte det tycker jag är helt fel.
    Vad tycker Per.
    Med vänlig hälsning.Kenth Envall.

    SvaraRadera