Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 16 november 2015

Våra kommunala futtigheter ikväll


Idag känns det minst sagt lite konstigt att skriva om våra kommunala futtigheter här i Borgholm, så det blir ingen längre och detaljerad redogörelse här över vad som ska avhandlas vid kvällens kommunfullmäktigemöte, som av någon konstig anledning brukar kallas årets viktigaste (bara för att nästa års budget ska fastställas ikväll). Men jag ska dra ärendelistan för ikväll lite i korthet.
Vi börjar av förklarliga skäl med en tyst minut med det hemska som har hänt i Paris i åtanke.
Sen presenteras ett par medborgarförslag, det ena om att ha gågata hela året mellan Tullgatan och Västra Kyrkogatan, det andra om att dra fram VA till permanentboende i Bäckalundsområdet på norra Öland. Varpå det blir Allmänhetens frågestund om någon bryr sig om att fråga om något. 
Därefter blir det revisorer och räkenskaper och sedan ska budget för kommande år fastställas, ja jag skriver faktiskt fastställas (fast det kallas att den ska beslutas), för allt är egentligen klart i förväg. Budgetberedningens förslag brukar alltid gå igenom, så hela budgetdebatten i kommunfullmäktige är närmast ett spel för gallerierna. Så vadå, årets viktigaste kommunfullmäktigesammanträde? Nej verkligen inte!
Sen ska kommunfullmäktige äntligen få ta ställning till det åtgärdspaket som den tillfälliga fullmäktigeberedning för landsbygdsutveckling på norra Öland har kommit fram till. Nog så viktigt!
Därpå några policydokument för arbetsmiljö, jämställdhet och dom anställdas löner och så mot slutet om Borgholms kommun ska bli stad igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar