Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 14 november 2015

Verkligen ute och cyklar

Måste säga att nu - om inte förr - är den politiske föredettingen Eddie Forsman (m) verkligen ute och cyklar! 
Nog är väl denne flåshurtige föredetting för hopplös med allt som han ska sätta igång med utan att något blir helt färdigt. Inte nog med dom synnerligen överreklamerade cykelvägarna på Öland - där han verkar vara ute efter egen livstids försörjning på att jaga projektpengar ( = skattemedel) utan att det behöver bli så mycket resultat att cykla på - nu ska plötsligt all värdens cykelvägar knytas ihop med hans projekt. Verkar det inte lite storhetsvansinne över det hela?
Men som om inte detta räckte, så kommer han "att skriva ihop ett förslag till Ölands kommunalförbund om en förstudie Öland en kommun", kan vi läsa i bladet idag. Eddie vill att Öland ska bli en enda kommun om tre år. Någon mer folkomröstning vill han inte han, samtidigt som han underkänner hur ölänningarna redan har röstat i frågan. 
När inte folket röstar som Eddie vill så ska vi inte ha några folkomröstningar är tydligen Eddies åsikt. Tyvärr är hans partifrände Henrik Yngvesson, kommunalråd i grannkommunenen, inne på samma linje och "tror inte" att det behövs en folkomröstning för att kunna slå ihop kommunerna. Uppenbart ser Yngvesson fram emot att bli kommunalråd över hela Öland och inte bara Mörbylånga kommun.
Ytterligare en som uttalat sig i dagens Ölandsblad är vårt eget kommunalråd Ilko Corkovic. Han vill tydligen också bli kommunalråd över hela Öland och inte bara över Borgholms kommun.
Förstår ni nu varför politiker i maktposition brukar vara så pigga på att slå ihop kommuner? Det stärker deras egen status, svårare än så är det nog inte. Och då är det tydligen inte alltid så viktigt för dem vad medborgarna tycker. 
Kommentarer 

1 kommentar:

  1. Hej Per! Vill bara förtydliga att detta är Eddies personliga uttalanden som varken är förankrat eller har varit upp för diskussion i borgholmsmoderaterna. Å andra sidan, om Ölandsbladet hade varit intresserat i Moderaternas synpunkter hade de kunnat kontakta mig. MVH, Marcel

    SvaraRadera