Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 17 november 2015

Krånglade mot den budget som han själv varit med om att föreslå

Som jag förutspådde i mitt inlägg före mötet igår, så "fastställdes" budgeten till punkt och pricka efter budgetberedningens förslag. Och dom tre som suttit i budgetberedningen och kommit med förslaget är Ilko Corkovic (s), Marcel van Luijn (m) och Sofie Loirendal (Framtid Öland).
Och då kan man ju undra varför samme Marcel gnällde och gnölade under budgetdebatten igår och kom med en massa helt andra förslag än dom som han tidigare hade varit med om under budgetberedningen. Krångla för krånglandets skull?
Särskilt välunderbyggt var inte det som han försökte komma med! Men han var lik förbaskat den som begärde kvällens flesta voteringar! Mot den budget som han själv varit med om att föreslå! 
Herrens vägar äro outgrundliga, så även Marcels!
Kommentarer

7 kommentarer:

  1. Hoppas att dina bloggläsare har förstått budgetprocessen och gårdagens debatt bättre än dig, Per.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur man än försöker förstå så förblir det en gåta hur du - Marcel - kan sitta med i budgetberedningen och - UTAN RESERVATIONER - föreslå en budget som du sedan kämpar emot med näbbar och klor!

      Radera
  2. Ha du varit sådan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog har jag varit krånglig ibland, men lyckligtvis inte som Marcel kämpat emot mina egna förslag!

      Radera
  3. Jag tycker inte det är seriöst att beskriva mina avvikande åsikter som gnäll endast för att de inte stämmer överens med dina åsikter. Under budgetprocessen har jag framfört våra prioriteringar, och även under senaste kommunstyrelsesammanträdet har jag yrkat för att t ex Himmelsberga ska få ett årligt driftsbidrag. Dessutom är detta förslag finansierat genom att verkställa ett demokratiskt beslut du var med om i kommunstyrelsen i januari, nämligen att snarast hitta en lämplig arrendator till Vedkajen. Inget annat beslut är taget, trots att kommunalrådet nu har stoppat arbetet med att hitta en arrendatorlösning. När det gäller vårt förslag att stärka lärarlönerna i Borgholms kommun har jag presenterat ett förslag som även detta är till 100 % finansierat. Hade vi "arbetat tillsammans" som du uttrycker det, då hade väl makthavarna kunnat sträcka ut en hand och rösta på vårt förslag att göra någonting åt de försämrade lönerna till våra lärare och förskolelärare. Trots bättre skolresultat har kommunen ramlad ner till 265:e plats när det gäller lärarlönerna. Vi är det enda partiet som inte bara under valrörelsen men även under denna mandatperiod har jobbat aktivt för detta.
    På investeringssidan har vi presenterat en vision om Ekbacka som ett högklassigt äldre- och demensboende. Våra yrkanden ang investeringsbudegt speglar denna vision. Jag förstår inte hur detta kan uppfattas som gnäll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara att klicka i menyerna (här i bloggen) och lyssna på våra möten för att avgöra om du är gnällig eller ej, Marcel. Jag är ju inte precis ensam om att tycka det.

      Visst håller jag med om att lärarlönarna i kommunen borde förbättras. Men INTE genom att bromsa omsorgspersonalens möjligheter. Skär ner på chefernas löner och politikerlönerna istället! Och vad finns det för anledning att slänga pengar på ett så kallat "oppositionsråd"?

      Radera
  4. Samt kvarstår att du inte har reserverat dig emot budgetberedningens förslag!

    SvaraRadera