Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 20 november 2015

Buss-stationen åter på politikernas bord

I dagens nummer av kalmartidningarna - Östra Småland eller Barometern - (kvittar lika vilken) finns en avslöjande artikel om den tämligen förfallna stationsbyggnaden i Borgholm med dess närmast obefintliga service. 
Saxat från dagens nummer av en av kalmartidningarna. Klickar du på artikeln så blir den större!
Varför har det inte blivit bättre än så här?
Kommunalrådet skulle ju ta tag i saken hette det och för ett par månader öppnades väntsalen igen och kommunen skulle stå för städning, som det tydligen har blivit lite si och så med.
Och nu - efter ännu ett medborgarförslag naturligtvis - hamnar väntsalen på politikernas bord igen. 
Tacka vet jag Nybro, som jag har påpekat för vårt kommunalråd några gånger! Där har man en fräsch stationsbyggnad med allsköns service till jämförelsevis låg kostnad. Vill du hänga med på ett studiebesök dit, klicka här!
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar