Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 23 november 2015

Minusgrader hela dagen. Skönt att vara inne.

Blomlådan med krasse och lobelia fick komma in från balkongen igår kväll eftersom det enligt tillgänglig väderprognos skulle extra kallt ute i natt och minusgrader under hela måndagen. 
Och nu på morgonen har det varit ända ner till 3,8 minusgrader. Skönt att vara inne och få njuta av fjärrvärmen från fjärrvärmeverket vid f d lasarettet.
Längesedan är den tid när man gladdes åt den första frosten och nyisen på vattenpölarna och den första snön. Långa varma höstar är trots allt lite behagligare. För stunden*
*) Fotnot: På sikt kan vi dessvärre ana katastrofala följder av det varmare klimatet när öknarna breder ut sig och havsnivåerna stiger och då blir det ju inte lika "behagligt"
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar