Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 22 november 2015

.


Opinionsledaren:

  





Tillsammans


Tillsammans är stort och tillsammans är nödvändigt för en positiv utveckling i vår kommun. På alla områden!
  
Tillsammans är att alla får vara med och hjälpa till. Tillsammans är att uppmuntra varandra och  bejaka varandras positiva bidrag oavsett partitillhörigheter. Istället för att försöka finna fel på sådant som kommer från annat håll än det egna gruppen.

Tillsammans är INTE att låta sig indelas i "vi" och "dom". vi
  
Tillsammans finner vi lösningar som gagnar medborgare i hela kommunen istället för att söka fjädrar till den egna hatten.

Tillsammans har politiker från alla partier tillsammans med medborgare på norra Öland visat att det gått att skapa ett åtgärdspaket för norra Öland som kan få utvecklingen att vända åt rätt håll. Tillsammans kan nu kommunstyrelsen göra verkstad av det. 
    . 
Tillsammans kan vi skapa bättre demokrati! 
  
Tillsammans är MER än att springa en lördag på Borgholms gator. Tillsammans är hela tiden året runt. Tillsammans - och i samklang med medborgarna  - kan vi folkvalda påverka utvecklingen positivt i allas vår kommun!
                                                                          
  
Vill du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar