Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 9 februari 2010

Barn och ungdomar i Böda illa behandlade av kommunen


Tänk bara att inte nog med att kommunens politiker - helt i strid mot vad dom lovade före senaste valet - i våras beslutade att lägga ned verksamheten i Böda skola och att inredningen skyndsamt rivits ut. Dom har också stängt den relativt nybyggda gymnastiksalen intill, där ungdomarna hade fritidsverksamhet och spelade innebandy.

Men ungdomarna var smartare än politikerna och övergick till riktig bandy nu när det blev kallt. Med hjälp av föräldrar har dom spolat och fått till en bandybana på skolgården, där dom kan spela bandy på fritiden.

Fattas bara nu att politikerna skickar polisen på ungdomarna och jagar bort dem därifrån!

Men nu har politikerna haft lite för bråttom med att genomföra nedläggningen av Böda skola, eftersom jag överklagade beslutet och det därför måste prövas av Länsrätten. Det slutade nämligen med att Länsrätten upphävde nedläggningsbeslutet, både för Södviksskolan och Böda skola. Då var båda skolorna redan nedlagda och Böda skola tömd på inventarier.

Gymnastiksalen i Böda står dock kvar och kan fortfarande användas för fritidsaktiviter, och då ska den banne mig också vara öppen för ungdomarna!
Så om det finns ungdomar i Böda som vid sidan av utomhusbandyn vill ha andra fritidsaktiviteter även inomhus, så är det på sin plats att gymnastiksalen i Böda får komma till användning med det snaraste. Mig veterligt finns inget giltigt beslut på att den ska hållas stängd!

Kommunstyrelsen har visserligen överklagat Länsrätten beslut vidare till Kammarrätten, men Kammarrätten har beslutat att inte ta upp målet och därmen står Länsrättens dom fast.

Det är nu kultur- och fritidsnämndens ansvar att se till att det kan ordnas fritidsaktiviteter även i Böda och att gymnastiksalen i Böda får vara tillgänglig för ungdomarna på deras fritid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar