Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 18 februari 2010

Jaså, kan det snöa? Då gäller det tydligen att se om det egna huset först!


Denna vinters snöande har ställt till det på Öland!

Borgholms kommun och Borgholm Energi hade tydligen INGEN ANING om att det kunde bli riktig vinter med mycket snö och har följaktligen inte budgeterat tillräckligt för snöröjning. Men snöröjning och sandning måste ju hur som helst ske, så årets budget lär väl spricka när året nätt och jämnt har börjat. Sen får vi bara hoppas attt vägverket sköter sitt.

Inne i själva Borgholm är det Borgholm Energi som har ansvaret för snöröjning och sandning på gatorna och dom har verkligen fått mycket att göra, inte bara där dom ska vara, utan även där dom inte ska vara och hålla på med snöröjning, nämligen inne på personalens privata tomter.

En läsare av denna blogg har mejlat mig den här bilden och en hel serie till som ger syn för sägen att personal vid Borgholm Energi använder såväl Borgholm Energi:s bilar och andra fordon privat, något som jag påtalade i en interpellation till Borgholm Energi:s ordförande Stig Bertilsson för ett par månader sedan. Uppenbarligen har Stig fortfarande noll koll på läget!

Snöröjning av privat garageuppfart med Borgholm Energi:s fordon

När personal vid Borgholm Energi ska ha sina egna tomter snöröjda så hinner dom förstås inte alltid med den allmänna snöröjningen av stadens gator och ännu mindre att sanda. Detta har lett till flera olyckshändelser, med människor som halkat omkull och skadat sig. Jag var själv med om en sådan händelse igår, där jag fick hjälpa en person som låg raklång avsvimmad på rygg i en gatukorsning och hade halkat på glansisen under snön och illa slagit i både rygg och nacke. Det kunde ha gått riktigt illa!

När ska ordföranden ta tag i mygelmentaliteten på Borgholm Energi?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar