Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 7 februari 2010

Grattis Ilko! Nu ska det handla om lyhördhet!


Ett stort grattis Ilko Corkovic som överlägset vunnit socialdemokraternas provval inför kommunfullmäktigevalet i höst! Få se nu om partiledningen har förstånd att rätta sig efter partimedlemmarna och placera Ilko överst på valsedlarna.

Man kan ju förstå att många socialdemokrater i Borgholm måste ha varit ganska trötta på sin främste representant Sune Axelsson som under de gångna åren fört en politik som varit en variant av den klassiska barnleken "Följa John", nämligen "Följa Lisbeth". Jag kan förstå att dom velat ha en förnyelse, och då är naturligtvis Ilko ett bra val.

När Ilko i dagens nummer av Ölandsbladet får nämna sin hjärtefrågor, nämner han som sin första valfråga:

"- Vi politiker måste vara lyhörda mot medborgarna. Lyhördheten har inte varit bra och det har skapat mycket negativ energi."

Äntligen en politiker som begriper något. Politikerna måste vara lyhörda och lyssna på medborgarna och rätta sig efter dem. Det som jag har tjatat om i alla år. Ilko är inne på rätt väg. Vi kan förhoppningsvis kanske ha ett bra samarbete framöver i dessa frågor.

Låt oss börja med att gemensamt slå fast att Rällaskogen i sin helhet ska bevaras fri från exploatering, att vi inte ska någon air-park vid Borglanda samt att vi ska slå vakt om det unika stadsnära kulturlandskapet mellan Borgholm och Kolstad och stoppa alla nya byggnadsplaner där, vare sig det gäller bostadstomter eller trafikleder!

När detta är beslutat, då först har politikerna i vår kommun visat lyhördhet mot medborgarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar