Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 4 februari 2010

Trist föreställning blir kanske bra film


Måndagskvällens föreställning i Folkets hus blev sannerligen inte särskilt munter. Det att var bara att konstatera att Lisbeth Lennartsson fullkomligt struntar i att se till att kommunfullmäktiges tre år gamla beslut om strandpromenad mellan Borgholm och Köpingsvik blir genomfört, en nonchalans utan like.

Dessutom lyckades hon få hela kommunfullmäktige med sig på att inte ta emot erbjuden hjälp från Matupproret* att med sina kunskaper ge råd i alla frågor som handlar om den kommunala maten i vår kommun, även om denna hjälp erbjuds alldeles gratis!

Ett hyckleri utan like var det väl också när ett antal politiker på under mötet berömde och strök 10-årige Kevin Rodrigues från Löttorp medhårs för att han skrivit ett medborgarförslag och vågade komma till kommunfullmäktige och tala för sin sak samtidigt som dom ännu inte efter så lång tid kunnat gå honom till mötes och kunnat flytta över några lekredskap till Åkerboskolan från den skola i Södvik som dom stängde förra våren. Istället kom dom nu med en massa fåniga undanflykter.
Det är snart ett år sen som Kevins förslag kom in till kommunen och så svårt hade det väl inte varit att komma med en lastbil och flytta över lekredskapen till barnens nya skola.

Trevligt dock att få i publiken få se filmaren Stefan Olof Lundgren med sin filmkamera. Ser fram emot vad som kan komma ut av det.

Inte är det roligt med den idioti som härskar bland kommunens styrande, men det är bra om denna idioti kan bli tydligt dokumenterad, så att även dom som inte råkar vara med som publik får möjlighet att se hur det kan gå till. Det kan vara bra för folk att veta vad vi har för sorts beslutsfattare i kommunen när det är dags att gå till val i höst.

Återkommer till måndagskvällens kommunfullmäktigemöte framöver.

Protokollet ser Du om Du klickar här.


*) Om vad Matupproret är för något går att läsa på Camilla Sparrings hemsida
http://www.camillasmatuppror.se/1369_Hem


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar