Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 17 februari 2010

För mycket Per Lublin


Gårdagens fettisdagsbulle i varm mjölk, med några kokta broccolistjälkar som förrätt, tillagade enligt Karin Franssons personliga recept (med lite olivolja och riven parmesan) får bli min sista fasta föda på ett tag.

Tar fasta på att det idag är askonsdag*, den dag som inleder den sju veckor långa fastan. Och då tänkte jag för egen del väcka den gamla traditionen till liv igen. Det har nämligen blivit lite för mycket av Per Lublin, cirka tio kilo. För närvarande är matchtvikten 80,3 kg, och det skulle inte skada att få ned den lite. Tänkte kanske inte göra som Uffe Karlsson på Östra Småland och ”vika ut mig” på bild med hull och hår. Men en gång per vecka – beroende på hur länge jag orkar hålla på med fasteriet – ska jag i alla fall försöka rapportera hur många kilo Per Lublin som det finns kvar.

Humöret lär inte vara det bästa under första veckan när man fastar, så pigga gärna upp mig med glada kommentarer!

*) Fotnot:
Namnet askonsdag lär ha med askes att göra, och nog kan det bli asketiskt så det förslår!

3 kommentarer:

  1. Strunta i att fasta - du förlorar bara vätska i alla fall! Läs i stället mer här: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    Jag rekommenderar också att läsa lite i någon av hennes böcker.

    Lycka till!
    Yvonne

    SvaraRadera
  2. Hej Pelle.
    Försvinn bara inte!
    Du behövs för Borgholms kommun.

    Från en blivande väljare

    SvaraRadera