Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 22 februari 2010

Se till att dom stängda gymnastikhallarna öppnas omedelbart!


Tycker att det för illa att gymnastikhallarna i både Böda och Södvik står låsta och inte kan användas. De har ju tidigare kunnat användas för andra ändamål än skolans på kvällarna. Just nu skulle dom i princip kunna användas av föreningar och andra vid vilken tid som helst när skolbarnen utan lagligt har beslut tyvärr har flyttats till Åkerboskolan och Köpingsvik.

Så nu har jag lämnat in ännu en motion och den lyder så här:

MOTION
till kommunfullmäktige i Borgholms kommun angående gymnastikhallarna vid Böda och Södviks skolor.


Som tydligen har undgått höga vederbörande har Kammarrätten inte givit prövningstillstånd till deras försök att överklaga den länsrättsdom som undanröjde kommunfullmäktiges beslut för ett år sedan om omorganisation av skolväsendet på norra Öland. Det betyder att det inte finns något beslut att lägga ner skolorna i Södvik och Böda. Likväl står dom stängda. Än märkligare är att gymnastikhallarna står stängda trots att dom har en funktion att fylla för fritidsverksamhet och föreningsliv.

Detta senare har skett utan att kultur- och fritidsnämnden har tillfrågats.
Gymnastikhallen i Böda är försedd med kök som kan användas i samband med olika sammankomster, t.ex. hyrdes den av nybildade Kommunens Bästa 1976 i samband med ett stort möte när gymnastikhallen i Böda var alldeles ny. Gymnastikhallen i Böda blev en ersättning för den förfallna och sedermera rivna Bygdegården. Den outgrundliga stängningen av gymnastikhallen i Böda har varit olycklig bl.a. för ungdomar i Böda som spelat innebandy där.

Gymnastikhallen i Södvik har bl.a. använts av sqvare-dansare på kvällarna.

Det finns ingen anledning att dessa gymnastikhallar inte ska kunna hyras ut till olika ändamål även framledes.

Jag föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar
att gymnastikhallarna i Böda och Södvik ska hållas öppna för uthyrning och olika verksamheter på samma sätt som tidigare.
Borgholm den 23 februari år 2010

Per Lublin
(Ölandspartiet)


Nu behöver faktiskt inte höga vederbörande vänta på att motionen ska avgöras i kommunfullmäktige innan de får ändan ur vagnen.
Se till att gymnastikhallarna öppnas omedelbart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar