Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 24 februari 2010

I huvudet på en skrävlerska

Idag hade församlingshemmet i Borgholms kyrka en dagledigträff med sopplunch dit självaste kommunalrådet var inbjuden för att hålla ett litet föredrag.

Ett drygt tjugotal huvudsakligen äldre alerta personer var komna för att njuta
samvaro och god soppa samt höra vad dagens föreläsare hade att säga.

Efter måltiden ställde sig Lisbeth Lennartsson med mikrofonen. Föredraget hade hon själv valt att kalla "I huvudet på ett kommunalråd". Och där var det ingen hejd hur fantastiskt bra allt hade blivit i Borgholm sedan hon blev kommunalråd. Hon började att skryta med hur bra det hade blivit i Dovreviken och hur mycket hon menade att detta skulle komma att betyda positivt för Borgholm i framtiden. Efter fortsatt skryt och skrävel, bland annat om den förträffliga kommunledningen där alla var överens, skickade hon runt skisserna på den tilltänkta byggnation i Borgholms yttre hamn som vi nyligen sett bilder på i Ölandsbladet. Därefter gick hon i försvar för vårt resande blomsterbud Anders Nyholm och uttryckte mångordigt sitt ogillande över hur Ölandsbladet hade skrivit om dom tre kronorna som skattebetalna fått betala för Nyholms parkering (som det bland annat stod om i Ölandsbladets uppslag). Vilket föredrag!

Fick man vidare tro föredragshållerskan så skulle Borgholm gå en otroligt fantastiskt ljus framtid till mötes om hon fick fortsätta att vara kommunalråd. Många satsningar nämndes, bland annat i Rälla. Men ingenting om protesterande Rällabor som vill bevara sin skog. Inget heller om protesterna mot skapandet av en så kallad "Air Park" vid Borglanda eller om protesterna mot bostadsområden på Kolstads åkerjord. Det mesta var ljust och otroligt positivt.

När det sedan blev en frågestund, där åhörarna kunde ställa frågor till föredragshållerskan, blev det att komma tillbaka till verkligheten. Varför fanns det inget kulturhus i Borgholm? Varför hade man inte återplanterat träd på torget på det sett man lovat? Varför fanns det ingen strandpromenad? Och så vidare.

Några bra svar hade inte Lisbeth att komma med, men hon visade däremot stor skicklighet på att med mångordighet uppta tiden så väl att inte alltför många frågor hann bli ställda. Och det är konst som är väl intränat i huvudet på många politiker, att besvara frågor med att prata om en massa annat istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar