Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 26 februari 2010

Fördjupad översiktsplan gäller alla i Borgholm och Köpingsvik. Missa inte tåget!


I den befängda tron att alla människor som flyttar till vår kommun vill bosätta sig i Borgholm - Köpingsviksområdet, så har våra styrande politiker tänkt börja planera för en verklig storinvasion av hugade inflyttare till just Borgholm - Köpingsvik. Nya bostadsområden måste då skapas och då ska det planeras var dessa ska ligga.

Därför har man inlett att få till något som ska kallas för fördjupad översiktsplan för Borgholm -Köpingsvik. I den kommer det fastslås hur varje bit i detta område ska användas i framtiden och plankartan kommer att styra upp alla framtida detaljplaner.
Nu i ett inledande skede vill man ge sken av att vilja lyssna på allmänheten innan man ritar upp hur kartan ska bli som så småningom ska klubbas av kommunfullmäktige.

Så nu har nu miljö- och byggförvaltningen inlett en serie möten där folket ska få komma till tals. Av någon anledning vill man inte att alla ska få träffas på en och samma gång utan allmänheten, d v s den allmänhet i Borgholm - Köpingsvik som i förväg hört av sig och meddelat sitt intresse är indelad i ett slags grupper och får komma till stadshuset framöver. Dom kring Kolstad kulturlandskap är redan avverkade och har fått komma med sina åsikter vid det första mötet, som hölls i december. Detta var inte öppet utannonserat i någon tidning utan olika personer ska ha blivit kallade till stadshuset per telefon. Smussel, smussel.

Från stadshusets sida har man kanske hoppats att senare kunna spela ut dom olika grupperna mot varandra och sedan lättvindigt kunna klubba igenom en översiktsplan efter eget tycke utan hänsyn till vad de berörda invånarna i Borgholm - Köpingsvik tycker. Ungefär som man brukar.

Följande kvällar kommer sådana möten att hållas i Stadshusets tingssal:
Måndag den 1 mars, tisdag den 2 mars och tisdag den 9 mars.
Alla mötena börjar klockan 19.00.

Du som är intresserad av hur det ska bli i framtiden i Borgholm - Köpingsvik och det område där Du bor, och som vill vara med på något av mötena och kanske också har synpunkter som Du vill framföra, anmäl Dig genom att slå en signal till någon av planingenjörerna Henrik Nordström (direktnummer 88 115) och Daniel Hansson (direktnummer 88 253). Det går säkert bra att komma oanmäld också om så skulle vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar