Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 15 februari 2010

Resare-Anders avklädd i Ölandsbladet


Ölandsbladet har - genom grävande i Anders Nyholms kvittokorg, journalistiskt djupdykande samt genom intervjuer med berörda - på ett både humoristiskt och sakligt sätt lyckats klä av Ölands Näringslivskontor på ett sätt som tidningen ska ha all heder av.

Jag har länge undrat vad detta svårhittade "kontor" egentligen sysslar med mer än att ha en massa tjänstemän anställda på ölandskommunernas bekostnad.

Hoppas det blir fortsättning i tidningen, så att läsarna kan få svart på vitt hur mycket dyrare denna "verksamhet" blivit för var och en av de båda ölandskommunerna efter att deras respektive "näringslivskontor" slagits samman till det så kallade Ölands Näringslivskontor. Och hur mycket eller hur litet respektive kommun har fått ut av detta.

När det nu inte blev någon sammanslagning av ölandskommunerna finns all anledning att fråga sig om det finns något rimligt skäl att behålla detta så kallade "näringslivskontor" som mer verkar ha fungerat som ett slags resebyrå för sina anställda än som det som det var tänkt att det skulle fungera.

Styrelsen för Ölands kommunalförbund (med ordföranden Lisbeth Lennartsson i spetsen), som är huvudman för Ölands Näringslivskontor, är ytterst ansvarig för hur det har gått till eller inte går till på detta så kallade "näringslivskontor". I en intervju i samband med Ölandsbladets avslöjanden påstår hon att "Anders och näringslivskontoret gör ett bra arbete efter de mål och riktlinjer kommunalförbundet fastställt".

Jaså?! Är det så det ska gå till ?!!!

Den som till äventyrs skulle ha missat Ölandsbladets uppslag hittar det i lördagstidningen (den 13/2) på sidorna 4 och 5. Om det hade funnits ett öländskt journalistpris, så hade Ölandsbladets Ulf Hedman varit en stark kandidat till att bli årets pristagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar