Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 7 februari 2010

Vilse i Rällaskogen


Ett av dom roligare numren i årets nu avslutade Mörbylångarevy hette "Lisbeth i Rällaskogen", där kommunalrådet Lisbeth Lennartsson trädde en plastpåse över huvudet för att gömma sig när hon mötte ordföranden för Rällaskogens Vänner, Yvonne Thoor.

Hur mycket verklighetens Lisbeth Lennartsson har varit i Rällaskogen må vara osagt, men i december skulle hon i vart fall förrätta en vigsel där, som hon blivit ombedd att göra. I ett mejl till en anställd på kommunkontoret, där hon försökte göra sig lustig över det hela, avslutar hon med orden "om jag bara hittar till utsiktsplatsen i Rällaskogen... :-)".

Man måste nog vara ganska vilse, inte bara i Rällaskogen utan även i huvudet, om man vill lägga ett par husbyar nedanför den magnifika utsikten från branten i norra delen av Rällaskogen, ett par husbyar som Lisbeth med näbbar och klor tycks kämpa för. För sas det att det fanns skogsrår som förvirrade ensamma människor. Här är det nog Ekerums ägare som har förvridit huvudet på Lisbeth Lennartsson.

3 kommentarer:

  1. Det är nog snarare det finska bondfångarföretaget Holiday Club med dess "turismkonsulter" (har du varit med på samma möten med dessa som Lisbeth?) som har förvridit huvudena på såväl Lennartsson som på golfbanans senaste ägare. HC lyckades lura Västerviks kommun också, men de vaknade upp i sista sekunden.

    Jag tvivlar på att sportklädeskrämarna Stadium-Eklöfs hade någon djupare insikt i vad Ekerum och Öland var för något när de köpte golfbanan.

    P.S. Kan du inte lägga ut alla kommun-mail för nedladdning? Det är rätt så viktigt!

    SvaraRadera
  2. Hej Du anonyme!

    Nej jag har inte varit på möten med Holiday Club tillsammans Med Lisbeth Lennartsson, hon och jag lever nog i skilda världar. Hon är nog också lite lättare att förvrida huvudet på än vad jag är.

    Lägga ut ALLA "kommunmejl" på nätet är en orimlig uppgift, det kommer in hundratals mejl varje dag, så då fick jag inte göra annat. Om alla offentliga mejl som jag bett att få se hade blivit vidarebefordrade till mig som jag begärt hade det kanske varit enklare, men nu efter ett idiotiskt påhitt av Lars Frick trycks dom mejl som han låter mig se ut via skrivare så det jag får se är en papperskopia. Men viktiga saker som jag får se ska jag försöka sprida.

    Häng med på bloggen bara!

    SvaraRadera
  3. Hej igen! Uttryckte mig kanske lite otydligt men det kommer in hundratals mejl till kommunen varje dag och går ut kanske lika många. Frick hindrar att jag får dom jag vill se vidarebefordrade till mig på elektronisk väg utan låter istället trycka ut papperskopior som jag kan få komma till stadshuset och se under "övervakning". Krångligt för alla med andra ord. Men kan Frick krångla till det för den som vill se offentligt material så gör han det. Han vill väl inte ha någon granskning. Dom har nog mycket som dom vill dölja, Frick, Lisbeth Lennartsson och kompani.

    SvaraRadera