Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 26 februari 2010

Fult taktikspel. Än är inte faran avvärjd för Kolstad kulturlandskap!


Man kan säga att dom massiva protesterna mot planerna på husbebyggelse och genomfartsled på åkerjordarna mellan Kolstad och Borgholm har skrämt upp makthavarna. Dom har beslutat sig för att lägga planerna i malpåse under valet.

Som förevändning skyller dom på, att dom vill se hur planerna (och här gäller det första av en serie kommande detaljplaneförslag) kan passa in i den kommande fördjupade översiktsplanen över hela Borgholm - Köpingsvik, vilken förväntas bli klar till sin utformning först en tid efter valet.

Vi kan nog vara övertygade om att får samma makthavare sitta kvar lika orubbade efter valet, så kommer nog den fördjupade översiktsplanen över Borgholm - Köpingsvik utformas så att det passar alldeles utmärkt både att ersätta kultur- och jordbrukslandskapet mellan Borgholm och Kolstad by med både nya bostadsområden och en genomfartsled.

I ett modernt öppet samhälle som kallar sig demokratiskt borde inte makthavande politiker få driva taktikspel i lönndom och "lugna" folket före valet, bara för att efter valet skoningslöst driva sin vilja igenom.

Istället för att lägga detaljplanen i malpåse, borde politikerna nu ha tagit beslutet att på grund av folkets motstånd kommer vi inte att kunna antaga den här planen, varför vi avskriver hela saken. Det skulle ha varit hedersamt för politikerna (i detta fallet miljö- och byggnadsnämnden)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar