Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 27 mars 2010

Censur i spalten FRÅGA POLITIKER på kommunens hemsida


Det tycks förekomma censur på kommunens hemsida när det gäller frågorna i allmänhetens frågespalt FRÅGA POLITIKER.

I förrgår hade det nämligen kommit en fråga till oss i frågepanelen (företrädare för olika partier i kommunfullmäktige) från en kvinna som på ett något drastiskt sätt undrade vad det var för någon "som smiter undan till Cypern istället för att svara för sig och sitt när det börjar brännas kring kommunalrådsstolen i Borgholm". Jag svarade med vad jag tyckte om situationen, bland annat med en hänvisning till den här bloggen.

Varken frågan eller mitt eller någon annans svar har dock blivit publicerad i nyssnämnda frågespalt, utan någon tycks ha ingripit med censur. Är det Lars Frick som har varit framme med censursaxen? Sånt passar inte i ett samhälle som vill kalla sig demokratiskt. I ett sådant måste det få finnas fritt åsiktsutbyte.

Är det andra som i någon form har drabbats av censur i kommunen? Hör isåfall av er med ett mejl på min privata e-postadress per.lublin@gmail.com eller ring 0708 - 20 86 28

2 kommentarer:

  1. Hej Per,

    mycket med blommor i Ölandspolitiken: Kommunalrådet har har sett en blåsippa, Näringslivschefen delar ut smörblommor efter behag. Dina Gubbar är trevliga, bra att man kan förstora bilden (gubbe nr 1 går dock ej på den gubben). Tyckte att det va bra när Du hade länkarna till tidningarna längst upp på sidan. Enkelt och snabbt kunde man då klicka sej vidare, nu måste man scrolla ner och söka. Kanske nåt att tänka på?

    SvaraRadera
  2. Kul att Du uppskattar möjligheten att via denna hemsida snabbt kunna besöka Ölandsbladet och andra tidningars ölandssidor.

    Ska tänka på det Du skriver i samband med en större förändring av denna hemsida som jag hoppas kunna få gjord så att vi kan få fler som bloggar på sidan och inte bara undetecknad.

    SvaraRadera