Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 19 mars 2010

Öppen förskola i Borgholm igen?


En uppskattad sak som fanns tidigare i Borgholm men som sedan några år tillbaka har strulats bort, det var den öppna förskolan, dit hemmavarande föräldrar kunde gå med sina barn en eller ett par gånger i veckan. Nu har ansvariga politiker sparat in på denna möjlighet under någon sorts diffus hänvisning till en framtida "familjecentral" i kombination med den nya vårdcentralen som ska byggas intill Mejeriviken i Borgholm. Men öppen förskola dit föräldrar kan gå med sina barn kräver ju inte så märkvärdiga lokaler. Kanske kunde man använda Stadshusets tingssal till vidare? Det vore väl inte sämre användning än att ha den som fikarum för stasdshusets personal, som det är nu. Det kanske skulle gå att kombinera?

Det går säkert att lösa på annat sätt också, bara att det blir gjort.

Hur som helst så bjöd jag nu på den här motionen:

Motion till kommunfullmäktige i Borgholms kommun
angående öppen förskola

Det var en uppskattad service tidigare när öppen förskola tidigare fanns i Borgholm, där hemmavarande föräldrar kunde gå med sina barn några timmar i veckan. Någon anledning att rationalisera bort denna verksamhet fanns egentligen inte, och den bör därför med det snaraste starta på nytt.

Att frågan om återupprättande av den öppna förskolan ska avvakta tills den nya vårdcentralen med tilltänkt ”familjecentral” blir klar är att dröja för länge.

Jag föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar
att öppen förskoleverksamhet skall startas utan dröjsmål.

Borgholm den 16 mars år 2010

Per Lublin
Kommunfullmäktigeledamot för Ölandspartiet
Jag var hövlig nog att inte skriva något om Tingssalen och hoppas att ansvariga politiker hinner hitta på en lösning redan innan motionen ska behandlas i kommunfullmäktige.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar