Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 18 mars 2010

Försiktig renovering av Slottsskolan önskad


Fullmäktigekvällens tunga ämne var väl att ge klartecken för att starta projekteringen av Slottsskolans renovering. En följd av många års bristfälligt underhåll. Alla var väl överens om att en renovering var nödvändig, så berslutet blev enhälligt.

Jag lyckades få in en brasklapp om att renoveringen inte får kosta så mycket att undervisningen sedan blir lidande p g a bristande resurser, och att renoveringskostnaderna på intet vis ska kunna belasta verksamheten vid de små skolorna och kunna tas till intäkt för minskad eller nedlagd verksamhet vid någon av dessa. Samt att innan renoveringen kör igång ska det finnas en klar och tydlig prislapp som kommunfullmäktige då får ta ställning till. Slutligen att det aldrig ska bli aktuellt att föra över sjätteklassare till Slottskolan utan att även den nya Slottsskolan ska förbli ett renodlat högstadium med endast årskurserna 7 - 9.

Det hade varit vansinnigt att bygga den nya Slottsskolan för att kunna ta emot även sjätteklassarna. Dom som har tänkt i dom banorna hade väl hoppats att på det viset kunna minska lite extra på elevantalen ute i glesbygdsskolorna för att på sikt kunna lägga ner fler skolor. Jag tycker dom gott kan stå där med lång näsa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar