Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 19 mars 2010

Dags att åter få röntgen till Borgholm


För att ge kommunledningen ytterligare lite vettig sysselsättning - att ta itu med redan nu - innan motionen blir behandlad, så tog jag åter upp en gammal fråga som genom åren har engagerat många borgholmsbor och andra ölänningar:

Motion till kommunfullmäktige i Borgholms kommun
angående röntgen i Borgholm

Sedan röntgen lades ner vid Borgholms lasarett (numera vårdcentral) har tekniken på röntgenområdet utvecklats avsevärt. Idag skulle en röntgenläkare i Kalmar genom digital teknik studera röntgenbilder som i samma ögonblick tagits i Borgholm. Man skulle således kunna ha röntgen i Borgholm utan att behöva ha röntgenläkare på plats.

Den
segdragning frågan har haft i landstinget - när möjligheten funnits politiskt - har inte varit särskilt förtroendeingivande, annars hade vi redan haft röntgen tillbaka på nuvarande vårdcentral.

Jag föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att uppdra åt kommunstyrelsen att idogt och med största kraft verka för att när den nya vårdcentralen står klar i Borgholm skall där även finnas en röntgenavdelning.

Borgholm den 16 mars år 2010

Per Lublin
Kommunfullmäktigeledamot för Ölandspartiet

Sune Axelsson, du som nu vikarierar som kommunalråd i Borgholm, vila upp från ditt fågelholkssnickrande ett tag och passa på och prata förstånd med dina socialdemokratiska partivänner i landstingsledningen, så att det blir klart att vi ska få digital röntgen i Borgholm!

Det vore verkligen på tiden!


2 kommentarer:

  1. Här är du RÄTT ute! Tidigare röntgensköterskor kanske finns kvar i Borgholm och skulle då kunna axla den uppgiften för att åtminstonde, tillsammans med tjänstgörande läkare på hälsocentralen göra en första bedömning av t.ex. en eventuell fraktur, innan patienten skickas till länssjukhuset i Kalmar.

    SvaraRadera
  2. Rätt fast kommunen är fel instans, men det finns partier som driver frågan i valet till landstinget

    SvaraRadera