Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 24 mars 2010

Orättvis "syndaflod"


Så har syndafloden drabbat det öländska mittlandet.

Men det märkliga är att syndarna själva, dom som i sitt politiska ohederliga handlande torde ha ådragit sig högre makters vrede, har kommit helskinnat undan den framforsande floden. Lisbeth Lennartsson bor på betryggande höjdnivå i en HSB-lägenhet uppe i Hållstubacken, när hon inte bor uppe i Vimmerby, i övernattningslägenhet i Kalmar eller solar och badar på Cypern. Hon har följaktligen inte haft något problem med den öländska vårfloden. Sune Axelsson bor uppe på ett backkrön på Ramsättravägen i Köpingsvik och kan torrskodd sitta och snickra på sina fågelholkar. Jag har inte heller inte hört att Eddie Forsman drabbats av översvämning i sin nya villa vid Dovreviken. Det blir en senare fråga när människans klimatpåverkan fått havsytan att stiga även i Kalmarsund.

Det är istället vanliga hederliga oskyldiga människor som drabbas av den stigande floden på Öland. Nog är det väl orättvist.

1 kommentar:

  1. Jamen, om man har översvämning eller inte har ju inte med orättvisa att göra eller inte.
    Det beror på var man väljer att bygga/hyra sin bostad. Även den fattige har råd med att göra ett klokt val.
    HSB lägenheterna är byggda för vanliga låginkomsttagare.

    SvaraRadera