Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 19 mars 2010

Lite för många obehövliga kommuntjänstemän


Många har väl någon gång träffat på en kommunal tjänsteman som varit så trög och enkelspårig så att det funnits att anledning att fråga sig vad personen ifråga egentligen gör för nytta för kommunen, d v s för kommunens invånare.

Jag tror att det kan finnas en hel del pengar att spara för kommunen genom att göra sig av med personal som egentligen inte behövs eller i vart fall inte fyller någon vettig.

Därav denna motion:

Motion till kommunfullmäktige i Borgholms kommun
angående översyn på tjänstemannasidan

Inom Borgholms kommun har vi å ena sidan brist på vårdpersonal och å andra sidan ett överflöd på chefer och utredare inom olika områden. Varje tjänsteman som egentligen inte behövs är en för mycket, och jag är rädd för att dom är ganska många som kommunen inte skulle behöva avlöna.

Jag föreslår att kommunfullmäktige beslutar
att låta göra en översyn över vilka tjänstemän som finns och vad dom utför för uppgifter och vilka som egentligen inte behövs samt hur man skulle kunna rationalisera.

Borgholm den 17 mars år 2010

Per Lublin
Kommunfullmäktigeledamot för Ölandspartiet

Nu ska väl knappast något kommunfullmäktigemöte behöva ställas in för att det saknas ärenden att behandla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar