Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 5 mars 2010

Missbruk av personal


När jag ändå är och gräver i kommunalrådets offentliga mejlbox, så hittar jag ett mejl som visar hur Lisbeth Lennartsson kan bära sig åt när hon i egenskap av politiker får frågor som hon inte vet hur hon ska besvara.

Som de flesta kanske redan vet finns det en frågespalt på kommunens hemsida där vem som helst kan ställa frågor till olika politiker i kommunen som förklarat sig villiga att ställa upp i en frågepanel, däribland bl a undertecknad (Öp) och Lisbeth Lennartsson (Cp). Då kan man ju tänka sig att det är vi politiker själva som ska svara och inga andra. Och det kan ju inte vara meningen att kommunanställda tjänstemän på sin arbetstid ska sitta och hjälpa politikerna med svaren.

Det sista har tydligen inte politikern Lisbeth Lennartsson begripit, för när hon inte vet vad hon ska svara på en fråga (som ställts till samtliga sexton i frågepanelen) från Matupprorets grundare Camilla Sparring, så vänder hon sig till kommunägda bolaget Borgholm Energi högst avlönade tjänsteman Benny Wennberg och tar hans välavlönade arbetstid i anspråk med ett mejl, där hon skriver så här:
Camilla Sparring är på g ordentligt när det gäller kostverksamheten här. Jag vb frågorna till dig så får du fördela dem inom BEAB, ber om hjälp med formulering av svaret. Med vänlig hälsning Lisbeth Lennartsson (c) kommunstyrelsens ordförande Borgholms kommun samt ordförande Ölands Kommunalförbund
Lisbeth Lennartsson har tydligen inte förstått att frågespalten "Fråga politiker" är till för att dom som frågar ska få veta var politikerna själva står. Inte för dessa politiker ska hjälp med att svara av tjänstemän.

Du som ännu inte besökt frågespalten på kommunens hemsida och vill se den kan klicka här!


2 kommentarer:

  1. The one who cares6 mars 2010 kl. 09:53

    Detta bevisar verkligen var makten sitter samt bristen på kompetens hos undersköterskan.

    Visst verkar det som de skaffat Beab enbart för att smussla undan och slippa svara på direkta frågor och hänvisa till Beab.

    SvaraRadera
  2. Lisbeth Lennartsson är FÖRHOPPNINGSVIS kompetent som undersköterska och bör isåfall återgå till det yrkat snarast möjligt. Vårdpersonal behövs.

    Som kommunalråd är hon däremot DEFINITIVT INTE kompetent. Hon driver igenom vansinnigt dåliga beslut bara för att visa vem som har makten eller för att "så ska vara". Dessutom har hon väldigt svårt att respektera folkviljan och går - mot bättre vetande -hellre diverse utsocknes intressenters ärenden. Dessutom har hon dålig koll på vad som händer under hennes ansvarsfält.

    BEAB är dock ingen uppfinning av Lisbeth Lennartsson och kompani.Det hette tidigare Borgholms Elektricitetsverk och har funnits så länge som det har funnits elektricitet i staden. Däremot har BEAB numera fått ta över sysslor från kommunen, som nu visat sig vara olyckligt, och där tvivlar jag på att BEAB har en tillräckligt kompetent ledning.
    Förutom misslyckandet på matområdet är jag orolig för BEAB:s nya uppgift som kommunalt bostadsbolag.

    SvaraRadera