Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 14 mars 2010

Radiosänd kommunfullmäktigedebatt i morgon


Kommunfullmäktiges ledamöter verkar märkbart nervösa nu. Det ska nämligen bli direktsändning i lokalradion från Borgholms kommunfullmäktiges sammanträde i Folkets hus i Borgholm i morgon med start klockan 17. Radio Kalmar kommer dit.

Egentligen är det ingenting märkvärdigt alls. Gotlands kommuns samtliga kommunfullmäktigesammanträden direktsänds i lokalradion. I sin helhet!

Radio Kalmars engångssändning från vårt kommunfullmäktige håller inte på så länge. Klockan 17.45 övergår man nämligen till barnradion. Mer intresse för lokala samhällsfrågor tror inte radioledningen att lyssnarna har. Det är verkligen att underskatta.

Så den som vill veta vad som händer på kommunfullmäktige i morgon kväll bör istället gå dit. Mötet börjar kl 17.00 (på önskemål från Radio Kalmar) och håller på tills ärendelistan är genomgången. Som vanligt är det i Folkets hus och allmänheten är välkommen!

Det kommer bl a att handla om igångsättande av Slottsskolans renovering samt behandling av förslag om en 1000-meters-gräns mellan bebyggelse och nya vindkraftverk, en inomhus skate-park, att kommunen tar initiativ till att överföra Glömminge från Mörbylånga kommun till Borgholms kommun, samt pensionärsrabatt på KLT:s bussar.

Vill Du se se hela ärendelistan och läsa mer om ärendena kan Du klicka här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar