Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 13 november 2013

Centerpartisterna på väg att peta Lögnartssonskan?


Om centerpartisterna i Borgholms kommun får som dom vill kommer inte Lisbeth Lögnartsson att toppa deras valsedlar i nästa val. Det kunde man läsa i en artikel i Ölandsbladet igår som Du kan läsa om Du klickar här, där det avslöjades att det i stället var Stig Bertilsson som vann den interna omröstningen. 
Ni minns han Stig som under en period på nittiotalet satt som kommunalråd i Borgholm och därefter mer eller mindre fick bäras bort från stadshuset. Skulle han kunna leda centern till framgång i kommunen? Knappast. Men å andra sidan skulle Lögnartssonskans namn överst på centervalsedlarna i nästa val leda till ännu större valförlust för det partiet. Den självgoda politik som förts under hennes ledning  och den utveckling som den har resulterat i  har i högsta grad kommit att skapa ilska bland invånarna i kommunen.
På Ölandsbladets nätupplaga finns det under ovannämnda artikel en kommentar från Hans Larsson
"Båda namnen ger iskalla rysningar efter ryggraden.Ingen av de två har väl tillfört så mycket positivt till kommunen under sina mandatperioder. Båda saknar visioner och framåtanda och är inget att satsa på om vi ska få en kreativ och levande kommun efter nästa val. 
Sanningen att säga så ser det illa ut med kreativa personer i de övriga partierna också"
Inte utan att Hans Larsson har rätt i sin enkla analys. 
I förra valet var det många som satte sina förhoppningar till Ilko Corkovic, men hans "kreativitet" har visat sig vara ganska begränsad, bortsett från att han ville att politikerna skulle spela fotboll  eller om det var bowling (?)  med varandra. Ja något slags spel med bollar eller klot var det i alla fall. I övrigt har han alltför mycket gått i Lögnartssonskans ledband och bl a inordnat sig i den förda politiken om skolorna, köpcenter, Rällaskogen etc. 
Radikala kreativa grepp från andra politiker är något som vi har saknat och fortfarande saknar! 
Ska försöka göra mitt bästa för att kunna presentera ett riktigt bra alternativ innan väljarna ska få säga sitt om tio månader! Vill Du vara med? I så fall ska Du klicka HÄR!

Vill Du kommentera, klicka här!

7 kommentarer:

  1. Per!
    Jag är född i Hälsingland men boende på Öland sedan mitten av 80-talet.

    Hans Larsson

    SvaraRadera
  2. Förlåt!
    Din face-book påstod att du bodde i Hälsingland och skvallrade om du var på Öland i somras, så jag missförstod och trodde att du var sommarölänning. Så mycket roligare att du är ölänning året om! Jag rättar.

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas att alla de som är på stadshuset nu bli utkastade allesammans för det är skit vem som håller i klubban. Jag och ett par till vill starta SD ungdom i Borgholm och vi får se hur det går.

    SvaraRadera
  4. En socialdemokratiskt ungdomsförening har det redan funnits i Borgholm på den tiden som Johan Persson (nu kommunalråd i Kalmar) bodde hemma i Köpingsvik och drev den grejen. Vi behöver inte mer av svensk rikspolitik här i Borgholm, det räcker mer än väl som det är. Här är det öländska frågor som gäller!

    SvaraRadera
  5. Betyder SD Sverigedemokraterna eller Socialdemokraterna.
    Detta kanske bör klarläggas innan debatten förs vidare.
    Vän av ordning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den förkortningen kan ju passa in för båda dessa partier. Det är hugget som stucket.

      Sen vete fanken om någon av dessa partier är särskilt demokratiskt. Men jag lägger mej ju inte i Sverigepolitiken. Och DOM behöver ju inte lägga sig i Ölandspolitiken heller!

      Radera