Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 16 november 2013

Sorti Ateva


Under veckan som gick har utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva aviserat att hon lämnar sin syssla och därmed politiken. Utmärkt! Inte en dag för tidigt! 
Ateva kommer naturligtvis att bli ihågkommen för att ha medverkat till att lägga ner ett antal skolor runt om i kommunen. Men framför allt för hennes kaxiga nonchalans mot berörda medborgare  (eller "kunder" som hon ansett att dom hellre skulle kallas). 
Ingen som var där kan nog glömma när hon vid ett fullsatt möte i Rungården i princip svarade oroliga föräldrar på östra sidan  med att de fick väl flytta om de inte var nöjda med det som politikerna beslutade! 
Nyligen offentliggjordes resultatet av Lärarförbundets rankning av Sveriges kommuner sett ur skolperspektiv. Medan Mörbylånga hamnade bland Sveriges tjugo bästa skolkommuner rasade Borgholm mer än ett hundratal snäpp ner mot dom sämsta. Det kan vi tacka Ateva och kommunens utbildningschef Lars Bylund för. Men även kommunal-orådet Lisbeth Lögnartsson - som lagt fingrarna i allt - har naturligtvis ett stort ansvar i detta sammanhang. 
Man brukar säga att råttorna är de första att lämna ett sjunkande fartyg. Ateva gör sorti. När ska Bylund och Lögnartsson tassa iväg i nattens mörker?

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar