Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 16 november 2013

Grattis Pelle!


Stort Grattis Pelle Frylestam som just har tilldelats Årets kulturpris! 
Synnerligen välförtjänt! 
Från köksfönstret där jag bor har jag utsikt över den gamla biograffastigheten vid Södra Långgatan som Pelle köpte för några år sedan och pietetsfullt rustade upp till något som idag fungerar som ett slags kulturhus, det enda av sitt slag i Borgholm. Där samsas hans Galleri Svalan med Kulturföreningen Borgholms Bio, som samlar kommunmedborgare och tillresande till olika slags kulturella arrangemang under stadens "dödsäsong". Färskt för i år är dom lyckade kulturfredagarna i biografsalongen som avslutats med mingel i galleriet. 
 Utsikt hemma från köksfönstret. Färskt morgonfoto den 16 november
Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott som utsåg Pelle till årets pristagare har skrivit följande motivering: 
Pelle Frylestam är en skicklig entreprenör i kultursektorn. Han driver sedan ett antal år Galleri Svalan och äger numera även Borgholms Bio. Pelle lyckas förena kvalité och förnyelse med tradition vilket uppskattas av både konstnärerna och konst- och kulturpubliken. För att väcka konst- och kulturintresset hos kommunens barn och unga samarbetar han med skolorna. 
Klockrent! 
Bakom varje framgångsrik man står en kvinna, så grattis även Carina Tabbert Frylestam
Bör även nämna Pelles mamma tidigare Barometern-redaktören i Borgholm Miriam Frylestam som varit flitigt behjälplig vid vernissager m m! 
Grattis alla tre!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar