Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 11 november 2013

Öland på plats på stora matmässan i Älvsjö


Även jag har varit på mässa. I dagarna tre. Och nog blev det ett och annat glas för min del. Men inte ett enda på kommunskattebetalarnas bekostnad. Det är annat det är när Göteborgs politiker och tjänstemän åker på sina mässor!
Ölands deltagande på den stora matmässan i Älvsjö (egentligen en mat- och dryckesmässa) kostade i år en spottstyver för kommunskattebetalarna. Totalt 5000 kronor bidrog kommunen med, även om det inte var tänkt från början. Ölands kommunalförbund, som ska svara för "varumärket" Öland hade tydligen glömt bort denna höjdpunkt bland årets mässor och hade väl inte tänkt vara med.
Alltid idoge Thomas Isaksson - fiskhandlare med växande krog i Kårehamn - som år från år byggt upp Ölands montrar på mässorna - tänkte annorlunda och samlade ihop Ölands matproducenter som tog saken i egna händer och tillsammans beställde plats på Älvsjömässan i sista stund.
Strulet med att kommunalförbundet inte bokat plats i år gjorde att placeringen av Ölandsmontern kom en aning på sidan, där inte lika många människor rörde sig som i huvudstråken på mässan, men innehållet i Ölandsmontern var det sannerligen inget fel på och fullt i klass med tidigare år.
Öland och Gotland var faktiskt dom enda matlandskap som stack ut på mässan.

                                                  
 Öländska lammburgare hade strykande åtgång
   

Öländsk mat året om
Inga sura miner här
   
Öläännsk istebann å glutenfrii kröppkake


Thomas Isaksson - en stark kandidat till Årets Ölänning







  
Borgens ett välkänt 
öländskt varumärke
  
Grabbarna med choklad
















  
 Bruna bönor i grytan såklart


Marmelad kan vara frestande gott men inget för den som håller sig till LCHF



Smakade allra bäst gjorde
 isterbanden på lamm från Wannborga
     
En trägen besökare som saknades på mässan i år var Ölandsbladets Rolf Nilsson.
- Där sparde jag en hel LITER Gammeldansk, var kommentaren från en glad och livad köttproducerande utställare i Gotlandsmontern som frikostigt brukar bjuda trogna besökare på små glas med just denna ädla vara tillsammans med en köttbulle.
Från gammeldanskbordet


Teckning och samtliga foton:
Per Lublin






Vill Du kommentera, klicka här!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar