Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 8 november 2013

Mässbesök med kommunala spenderbyxor. Du missade väl inte Uppdrag Granskning?


Såg ni Kommungranskarna i Uppdrag Granskning i onsdags? Där kommunala chefstjänsteman varit ute på stor fot och gjort av med massor av kommunala medel på festande och sedan inte ville svara på frågor. 
Anders Nyholms famösa reseräkningar har faktiskt blivit grundligt överträffade. 
Medan den borgholmske näringslivslivschefen besökte franska vingårdar på kommuninnevånarnas bekostnad så höll de av Kommungranskarna presenterade chefstjänstemännen varje år stort hov med "Öppen bar" på stadens flottaste hotell i samband med  en mässa i Cannes på franska Rivieran till en sexsiffrig kostnad per kväll. Detta på kommunens, i det här fallet staden Göteborgs, skattebetalares bekostnad. 
Därtill hade en av de kommunala cheferna med årlig lön på över en miljon kronor - som inte längre arbetade för kommunen men som fortfarande uppbar lön - haft mage att lämna in kvitton till kommunen för "frukost" respektive "lunch" på hemresedagen, som i själva verket var för sex flaskor champagne respektive klädesplagg till frun, som hade inköpts på flygplatsen strax före hemfärden! 
Och fått kvittona attesterade! Alllt enligt ett system där cheferna attesterade varandras kvitton när de hade varit ute. 
Inte undra på att skattebetalarna i Göteborg blev förbannade när de fick reda på detta. Vi får hoppas att det finns någon åklagare där som nu vaknar till liv. 
För den som vill se programmet i repris så sänds det även i morgon bitti - lördag - klockan åtta i SVT 1 och natten till måndag kl 01.25 i SVT 24. Eller så är det bara att klicka här!

Vill Du kommentera, klicka här!

1 kommentar:

  1. Polisen i Göteborg har "självmant" bestämt att upp detta fall. Vad det är värt får vi se om och när det blir rättegång.

    SvaraRadera