Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 5 november 2013

Snålhet bedrar vishet


Har redan tidigare påpekat att utbildningsnämndens beslut att ta betalt av lärarna för att de deltar i elevernas skolluncher inte var särskilt bra, och nu visar det sig att jag och andra som har kritiserat beslutet har fått alldeles rätt.
Det blev ingen "förtjänst" av det hela, för lärarna slutade helt enkelt att gå till skolmatsalarna! Dom har istället valt att ta egen lunchlåda med sig hemifrån och äter i en något lugnare miljö på lärarrummen. 
Och där står kommunen med 40 000 osålda matportioner. 
Det värsta är dock att eleverna förlorat den trygghet det innebar för många att ha vuxna med vid måltiderna. Resultatet kan - förutom ordningsproblem och mobbningssituationer under skolmåltiderna - för många bli att det slarvas och äts "fel", vilket kan leda till försämrad koncentration under resten av skoldagen, försämrade skolresultat och ökad risk för framtida utanförskap i samhället, något som kan bli mycket dyrt för en kommun på sikt. 
Snålhet bedrar vishet, så låt lärarna få äta gratis tillsammans med eleverna och låt skolmåltiderna få vara pedagogiska!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar