Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 18 november 2013

Turistbyråer - behövs dom verkligen?


Att fortsätta att med öländska skattemedel bekosta en turistbyrå på den så kallade Träffpunkten vid Ölandsbron vore ett vansinne och ett oförsvarbart slöseri med Borgholms kommuns skattemedel . Vår kommuns skattebetalare ska inte behöva prioritera sådant. Ska vi ha en enda turistbyrå på Öland så är det naturligtvis i Borgholm! Så en flytt av hela verksamheten till ursprungliga platsen för Ölands Turistbyrå vid Inre hamnen i Borgholm vore av den anledningen bra!
Men frågan är om Borgholms kommun alls ska behöva bekosta någon turistbyråverksamhet!  Det borde räcka med ett broschyrställ i stadshusets nya servicecenter, där verksamma inom turistnäringen själva kan få placera ut sina broschyrer, och motsvarande broschyrställ på biblioteken.
Dom allra, allra flesta besökarna på Öland söker det dom vill hitta via nätet. Dom har det numera i dom nya mobiltelefonerna - och där kan dom även boka - och dom  kommer inte att gå in på någon turistbyrå. Det är bara att inse,
Prioritera rätt med kommunens slantar!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar